Omgeving

Dordrecht en omgeving

Er is veel te beleven in en rondom Dordrecht! Het prachtige natuurgebied De Biesbosch maar ook vele musea zoals het Nationaal Onderwijs museum, Nationaal Medisch museum, Huis van Gijn, Dordts museum & Het Hof van Nederland. Dordrecht heeft een rijke geschiedenis die bij veel mensen onbekend is. In Dordrecht zijn er ook tal van heerlijke restaurantjes zowel voor lunch als diner. Ontzettend leuk zijn de kleine pop-up zaakjes door de hele stad heen.

Oudste stad van Holland

 

Dordrecht is de oudste stad van Holland. U kunt rondstruinen door de historische binnenstad met haar prachtige panden & monumenten, de eeuwen oude Grote kerk en de pittoreske havens. U kunt bij ons een stadswandeling boeken, u kunt deelnemen aan een algemene stadswandelingen of u kunt een rondvaart maken door de grachten van Dordrecht, waarbij u langs het beroemde 3 rivieren punt (een van de drukst bevaren routes van Europa) komt. Ook op de fiets kunt u deze stad op een veilige en toegankelijke manier verkennen.

Dordrecht heeft een aantal expositieruimtes van allure en diverse internationaal gewaardeerde musea waaronder:

  • Het Huis van Gijn,
  • Het Dordrechts museum,
  • Het Dordts Patriciërshuis,
  • Het Hof van Nederland,
  • Museum 40-45,
  • Het Nationaal Medisch museum,
  • Nationaal Onderwijsmuseum.

Er zijn regelmatig evenementen in en rondom Dordrecht zoals Dordt in Stoom, de Kerstmarkt, de boeken- of keramiekmarkt, Koningsdag, Big Rivers festival en nog heel veel meer. Voor meer informatie kunt u bij ons terecht of u kunt alvast een kijkje nemen op: www.vvvdordrecht.nl of www.centrumdordrecht.nl

Natuur

 

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Hollandse Biesbosch. U kunt bij ons een privé rondvaart boeken, zelf een rondvaart doen en / of een bootje of kano huren. Wandelen of fietsen en genieten van deze prachtige omgeving is natuurlijk ook een optie. Recreatiegebied de Merwelanden biedt u de mogelijkheid om in de zomermaanden gratis te zwemmen in een natuurbad met een grote speelweide. Er is een directe busverbinding van het Centraal Station naar de Biesbosch en de Merwelanden.

Omgeving

 

De beroemde molens van Kinderdijk zijn vlakbij. Geniet van een uniek dagje uit en ervaar hoe een authentieke windmolen werkt of bezoek de molenwerkplaats en bekijk hoe een molen wordt gebouwd en wordt onderhouden. Leer hoe je molenaar kunt worden. In het gebied kunt u heerlijk wandelen of fietsen. U kunt ook langs de molens varen met een rondvaartboot. Voor meer informatie kijk op: www.kinderdijk.nl

Dordrecht ligt op 20 minuten rijden van Rotterdam (nationale en internationale architectuurstad).  Ook in deze stad valt er voldoende te beleven en u kunt er uitgebreid winkelen. Voor meer informatie kijk op: www.rotterdam.nl

De waterrijke omgeving maakt het voor de regio Drechtsteden en Rotterdam mogelijk om het openbaar vervoer op een bijzondere wijze in te richten. Er varen waterbussen (u fiets kan kosteloos mee) naar: Rotterdam, Kinderdijk, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Ridderkerk, Krimpen a/d Ijssel, Krimpen aan de Lek & Kinderdijk ed. U kunt opstappen op 3 locaties in Dordrecht, op slechts 10 minuten fietsen vanaf onze B&B. Voor de dienstregeling kijk op: www.waterbus.nl

Meerdaagse suggesties

 

 

Dag 1
Met de (water)bus naar de Merwelanden, heerlijk wandelen in de ongerepte natuur. Eventueel een kano huren of een motorbootje. Overvaren met de zonneboot en de griendwerkershuisjes bekijken.

Dag 2
Wandeltocht door de schilderachtige binnenstad
Bezoek aan museum Huis van Gijn;
Bekijk gratis de eeuwen oude “Grote kerk” en / of beklim de 72 meter hoge kerktoren tegen een kleine vergoeding;
Lunchen in één van de kleine hippe lunch en koffie tentjes;
Winkelen in rustieke straatjes;
Tochtje met de fluisterboot door de grachten en langs het drie rivierenpunt
Koffie drinken op het schitterende Groothoofd bij het 3 rivierenpunt.

Dag 3
Bezoek de beroemde Molens van Kinderdijk. Met de catamaran waterbus met een topsnelheid naar Kinderdijk en een wandeling langs schitterende molens.

Dag 4
Met waterbus naar Rotterdam voor een bezoek aan het scheepvaartmuseum (ca. 15 minuten lopen van de aanlegplaats van de waterbus). Hierna winkelen in de beroemde “koopgoot” zoals de Rotterdammers het zelf noemen. Met de trein weer terug naar Dordrecht (station 8 min. Lopen).